MENU

Dorpsdag Kapellen was een succes!

Het centrum van Kapellen werd op zondag 28 mei ingenomen door meer dan tienduizend bezoekers aan de jaarlijkse Dorpsdag.  Drankstanden beleefden een hoogdag en op de terrasjes was het dringen voor een plaatsje in de schaduw.  Enkele standhouders lieten het in laatste instantie afweten zegt verantwoordelijke Chris Valkenborg. “We kregen een drietal afzeggingen. Het ging om standen die warme wafels of pannenkoeken verkochten wat begrijpelijk is met deze tropische temperaturen”. Met de weersvoorspellingen in het achterhoofd had burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) een warmteplan afgekondigd. “We zorgden voor een versterking van onze hulppost en drie mensen, per fiets, waren voortdurend op pad om eventueel gratis water uit te delen. Op het secretariaat was ook zonnecrème beschikbaar. Daarnaast hadden we de drankwagen van B-Lite waar bovenop een sprenkelinstallatie was gemonteerd. Die zorgde geregeld een koele verfrissing voor diegenen die het konden gebruiken. Daarnaast konden bezoekers van de Dorpsdag verkoeling zoeken binnen bij verschillende plaatselijke handelaars, en ook in het 33 handelszaken van het winkelcentrum Promenade”. Door deze maatregelen kregen de hulpdiensten nauwelijks bezoekers over de vloer. Langs het parcours van twee kilometer stonden 222 standhouders opgesteld. Het ging om handelaars, verenigingen, marktkramers en organisaties.