MENU

Gespreksavond over striptekenaar Willy Vandersteen

Het Willemsfonds Kapellen en CC Jean Speth organiseren een gespreksavond over Willy Vandersteen, de vader van Suske en Wiske en grootmeester van de Vlaamse strip.

Geert Deweyer, gerenommeerd stripjournalist en auteur van verschillende boeken over strips, gaat dieper in op de auteur Vandersteen.  Hij vertelt o.m. waarom – en vooral hoe – de bekende Vlaamse stripmaker zijn Suske en Wiske-figuren aanpaste op vraag van Hergé voor diens blad Tintin/Kuifje, hoe Studio Vandersteen werkte, waarop de meester-verteller zijn verhalen baseerde en hoezeer hij beïnvloed werd door de tijdsgeest.  Geert Deweyer geeft op een onderhoudende wijze inkijk in het leven en werk van Vandersteen.  Deze avond vindt plaats in ’t OUD GEMEENTEHUIS, ZAAL DE KROON, Antwerpsesteenweg 2 te 2950 Kapellen op donderdag 1 december  2016 om 20u00. Inkom is gratis voor WF-leden. Niet-leden betalen € 5,00. Na afloop wordt er bijgepraat bij een drankje.  Graag uw aanwezigheid melden via wfkap@skynet.be