MENU

“Eerst 300 afnemen en nu 700 euro beloven is compleet ongeloofwaardig”

Dirk Van Mechelen hekelt belofte Kris Peeters en verwijst naar afschaffing jobkorting.

 

Op de nieuwjaarstoespraak van CD&V beloofde Vlaams minister-president Kris Peeters dat de Vlaming via een lastenverlaging in de toekomst tot 700 euro per jaar extra zal overhouden. “Het staat partijen vrij om beloftes te doen in aanloop naar de verkiezingen maar dit slaat toch alles,” zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger Dirk Van Mechelen. “Het eerste wat Peeters II immers deed was de afschaffing van de jobkorting, of tot 300 euro minder netto loon voor elke werkende Vlaming. Veel ongeloofwaardiger dan dit kan het toch niet worden?”

Onder impuls van Open Vld voerde de vorige Vlaamse regering de zgn. jobkorting in. Dat was een concreet belastingvoordeel voor de werkende Vlaming. “Op die manier kreeg in 2009 iedere werkende Vlaming in februari tot 300 euro extra nettoloon op zijn rekening”, zegt Van Mechelen. “De eerste beslissing van de nieuwe Vlaamse regering in 2009, zonder liberalen, was echter om die jobkorting af te schaffen. Voor een modaal gezin met twee werkende partners betekent dit op 5 jaar tijd een minder-inkomen van maar liefst 3.000 euro netto,” berekent Van Mechelen.

Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden

“Nu minister-president Kris Peeters horen zeggen dat hij er via een grote lastenverlaging voor zal zorgen dat iedereen 700 euro overhoudt, is daarom compleet ongeloofwaardig. Luister naar mijn woorden, maar kijk zeker niet naar mijn daden, zo lijkt het wel”, besluit Dirk Van Mechelen, de running mate van Annemie Turtelboom op de Antwerpse Kamerlijst.

 

Van Mechelen wijst er ook op dat met de afschaffing van de jobkorting Peeters II de fiscale hefbomen van Vlaanderen quasi tot nu heeft herleid. “CD&V en N-VA staan altijd het luidste te roepen dat Vlaanderen nood heeft aan extra mogelijkheden om een eigen economisch-fiscaal beleid te kunnen voeren. Het is dan ook de wereld op zijn kop dat beide partijen, met de afschaffing van de jobkorting, de bestaande mogelijkheden op nul heeft gezet,” zegt voormalig Vlaams begrotingsminister Dirk Van Mechelen.

Lees hier het artikel in “De Morgen” van 26/01/2014

Lees hier het artikel in “Het Laatste Nieuws” van 26/01/2014

 

Tags: ,