MENU

Kapellen schaatst opnieuw overdekt.

Voor de zeventiende keer op rij wordt in Kapellen een ijspiste opgebouwd. Ondertussen kreeg dat idee in veel andere gemeenten navolging.

‘Kapellen was in 1996, na enkele kustgemeenten, een van de eersten om een ijspiste op te bouwen’, zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD). Blijkbaar was Kapellen een trendsetter, want tientallen gemeenten en zelfs de stad Antwerpen volgden nadien hun voorbeeld. De locatie is ondertussen veranderd, het concept ook. Vanaf vrijdag 6 december tot en met zondag 5 januari kan je terecht op IJSKAP op het Dorpsplein. Op donderdag 5 december vanaf 19 uur wordt de piste officieel ingeschaatst door kunstschaatsers.

‘Nieuwe impulsen’

‘Aangezien we al zovele jaren de piste laten bouwen, moeten we geregeld zorgen voor nieuwe impulsen,’ zegt schepen voor Feestelijkheden An Stokmans (Open VLD). ‘De piste is en blijft overdekt, maar de opstelling van het gehele tentendorp werd door het evenementenbureau EMO, dat de coördinatie op zich neemt, volledig herdacht. Een bezoekje aan IJSKAP, zoals de eindejaarshappening dit jaar genoemd wordt, wordt een totaalbeleving,’ zegt Stokmans. Naast schaatsen kan je terecht in de Winterbar voor een lekker drankje en hapje en op zondag voor een heus ontbijt-schaats-buffet. Diverse verenigingen kregen van het gemeentebestuur opnieuw de kans om in enkele houten chalets op het pleintje voor de piste lekkernijen aan te bieden.’

‘In het ganse gebeuren krijgen kinderen en gezinnen een ruime plek’, zegt Stokmans. ‘Voor de kleinsten zijn er glijpinguïns en ijsbananen ter beschikking, terwijl zondagvoormidddag tot 13 uur het ijs exclusief voorbehouden wordt voor kinderen tot 6 jaar en hun (groot)ouders. Scholieren mogen de examenstress afgooien tijdens de ‘Afterschool-party’ op vrijdagen 13 en 20 december van 16.00 tot 18.00 uur. Zaterdagavonden vanaf 20 uur is het ‘Disco-time’.’

‘Het programma is zeer uitgebreid,’ zegt de schepen. Een blik op de website van de gemeente, of even grasduinen in de speciale folders die via de lokale middenstanders verdeeld worden, en via Info Kapellen, geeft je een overzicht van alle activiteiten.

Reservaties, inschrijvingen en meer info vind je op www.kapellen.be.

Lees hier het artikel in het Nieuwsblad van woensdag 4 december 2013.

Tags: , ,