MENU

Nieuwe tentoonstellingsruimte aan oud-gemeentehuis ingehuldigd

Trialoog is een tentoonstelling met werk van drie gerenommeerde kunstenaars, die elk een nauwe band hebben met de gemeente Kapellen. Het gaat om Rob Bruyninckx, Rik De Vos en Jan Vanriet. 

‘De kunstenaars treden met elkaar en met het publiek in gesprek, in dialoog, vandaar de titel Trialoog’, verduidelijkt Ernest Van Buynder, intendant van de tentoonstelling en voorzitter ‘Kunst op de campus’ van de Universiteit Antwerpen.

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) gaf in zijn toespraak meer tekst en uitleg bij de geschiedenis van het oud-gemeentehuis en de verbouwing.

‘Het gebouw, een ontwerp van de West-Vlaamse architect Maes, werd opgetrokken tussen 1904 en 1909 in eclectische stijl. Het was van bij het begin multifunctioneel. Naast gemeentehuis was het gebouw ook de uitvalsbasis voor de brandweer en de veldwachter’, vertelde hij.

Later werd de politie gehuisvest in het oud-gemeentehuis en nog later werd het gebruikt voor culturele doeleinden en was de Smoldersklok erin ondergebracht.

De renovatie werd ontworpen door architectenteam A154.

De tentoonstellingsruimte kreeg de naa Expog mee (lees Expogé), de afkorting van Expo Oud Gemeentehuis.

Nu zondag kan u in het oud-gemeentehuis de brochure met de fietsroute voor Open Monumentendag ophalen. Die leidt naar de atelier van verschillende kunstenaars. Ook kasteel Dennenburg aan de Graaf Cornetlaan opent de deuren voor het grote publiek en dit is uitzonderlijk. U kan er deelnemen aan een rondleiding, maar er wordt ook muziek gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Nicole Verstrepen

Tags: ,