MENU

Wegenwerken – termijnoverschrijding

Gezien de minder goede toestand van de Vlaamse wegen is het logisch dat op nogal wat plaatsen herstellings- en verbeteringswerken worden gerealiseerd. De aankondiging gebeurt op vele plaatsen nog steeds met het klassieke werfbord waarop opdrachtgever, ontwerper, uitvoerder, geschatte kostprijs en uitvoeringstermijn zijn genoteerd.

 

Als regelmatig gebruiker of toevallige passant langs een weg is het niet leuk om geconfronteerd te worden met werken. Zeker niet wanneer deze werken nog geruime tijd na de aangekondigde afloop van de werken plaatsvinden.

Dirk Van Mechelen ondervroeg bevoegd minister Hilde Crevits hierover, maar die deelt zijn bezorgdheid alvast niet. Zo wordt bijvoorbeeld niet eens bijgehouden of en voor welke werken de voorziene eindtermijnen overschreden werden en wat daar dan wel de oorzaak van was. Ook informatie over de boetes die gekoppeld zijn aan het overschrijden van de termijn is niet beschikbaar. Werk aan de winkel dus voor minister Crevits.

 

Vraag & antwoord