MENU

Verkeerstellingen – personeelsinzet

Om een inschatting te kunnen maken van de verkeersstromen (aantal voertuigen, piekmomenten) langs de gewestwegen, worden er geregeld verkeerstellingen uitgevoerd. Dat gebeurt onder andere door op een bepaalde plaats een speciale buis over het wegdek te plaatsen, waardoor alle tellingen automatisch kunnen gebeuren.

Binnen dit kader is het dan ook eigenaardig om op een drukke invalsweg richting Brussel tijdens de ochtendspits de aanwezigheid van niet minder dan 3 wagens van de Vlaamse overheid vast te stellen, en van minstens 5 personeelsleden waarvan er 2 gezeten en met een computer op de schoot het verkeer volgden en 3 andere gezellig stonden te keuvelen.

Ook Dirk Van Mechelen is voorstander van een efficiënte overheid en vroeg dan ook meer uitleg aan bevoegd minister Hilde Crevits: hoeveel mensen worden ingezet, hoe geraken ze er, worden alle mogelijkheden van carpoolen en gebruik van openbaar vervoer maximaal ingezet,…

Uit het antwoord blijkt dat ook op dit vlak er een hemelsbreed verschil is tussen theorie en praktijk. Dirk Van Mechelen en de ganse openVLD-fractie blijven ijveren voor goed huisvaderschap bij de Vlaamse overheid.

 

Vraag & antwoord