MENU

Onthaalouders met geplaatste eigen kinderen – screening

Soms zijn er omstandigheden waardoor ouders al dan niet tijdelijk voor hun (vaak jonge) kinderen kunnen zorgen. In die gevallen kunnen kinderen, gelukkig maar, terecht in een veilige omgeving van bijvoorbeeld een pleeggezin.

Iedereen kan zich inbeelden dat deze situatie ook voor de natuurlijke ouders niet altijd even gemakkelijk moet zijn.

Soms leidt dat tot vreemde situaties: bijvoorbeeld een moeder wiens kinderen geplaatst zijn, maar die zich via briefjes bij bakker, slager, warenhuis en andere openbare plaatsen wel aanbiedt om overdag of ’s avonds kinderen op te vangen.

Dat kan niet de bedoeling zijn, vindt Dirk Van Mechelen en hij ondervroeg minister Vandeurzen hierover.

Het antwoord van de minister is best wel onthutsend, vindt Dirk Van Mechelen, want blijkbaar kan iemand wiens kinderen geplaatst zijn zelf perfect als onthaalouder optreden zolang ze geen attest van toezicht vraagt.

Dirk Van Mechelen vraagt dan ook een hier een oplossing voor uit te werken en heeft in die zin een resolutie ingediend.

 

Vraag & antwoord