MENU

Kunst- en erfgoedobjecten Vlaamse overheid – Opslagruimtes

Onder andere met de ratificatie van het verdrag van Malta engageerde de Vlaamse overheid zich om inzake archeologisch onderzoek een volledig traject te ontwikkelen met behoud in een geschikt depot als sluitstuk.

Uit het antwoord van minister Schauvliege blijkt dat er wel degelijk heel wat noden zijn en dat er op sommige plaatsen ronduit plaatsgebrek is. De minister kondigt dan ook nog een nieuw initiatief aan tijdens deze legislatuur. Haar bedoeling is een afwegingskader op te stellen voor investeringen in cultureel-erfgoedepots. Daar is uiteraard niets mis mee, maar dat komt wel rijkelijk laat. Bovendien wordt op geen enkele manier aangegeven binnen welke termijn dat afwegingskader er zal zijn en vooral naar wie de rekening zal worden toegeschoven”, zegt Dirk Van Mechelen daarover.

 

Vraag & antwoord