MENU

Graffitikunsten – Beleid

Graffiti behoort tot de typische jongerencultuur. In de plaats van graffiti met weinig kwaliteiten (tags, schreeuwerige kleuren voor holle slogans,…) zien we meer en meer dat graffiti evolueert naar een nieuwe vorm van kunst. Onder impuls van internationaal gerenommeerde kunstenaars als Banksy en Bonom wordt het een typische maatschappijkritische kunst van de openbare ruimte.

Dirk Van Mechelen vroeg dan ook om meer aandacht voor deze jongerenkunst. Zijn vragen vielen echter in dovemansoren bij de ministers Schauvliege en Bourgeois die niet durven wijken van platgetreden paden.

Van Mechelen is er nochtans voorstander van dat kwalitatieve graffiti wordt aangemoedigd bijvoorbeeld door speciale graffitizones te voorzien of door op plaatsen waar historische graffiti aanwezig is nieuwe plaatsen te voorzien voor hedendaagse kras- en spuitkunst.

 

Vraag & antwoord