MENU

Flitspalen – Effectiviteit

Recent maakte Vlaams minister Hilde Crevits bekend dat de gevolgen van het plaatsen van flitspalen nagenoeg overal erg positief waren te noemen. Goed nieuws uiteraard dat er minder ongevallen gebeuren, maar Vlaams volksvertegenwoordiger Dirk van Mechelen had toch enkele vragen bij de hoera-stemming.  Hij vroeg zich bijvoorbeeld af of er geen vals gevoel van verbetering wordt gegeven. Flitspalen worden immers net op die punten geplaatst waar er veel overtredingen zijn of er een verkeersonveilige situatie is. Statistisch is het dus zo dat elke maatregel die wordt genomen de cijfers laat verbeteren. Of dat allemaal wel zo baanbrekend is dan de minister wel beweert, is iets anders.

Het antwoord van minister Crevits bevestigt dit vermoeden, want de cijfers moeten nog ten gronde worden geanalyseerd en die resultaten zullen er pas in de loop van 2011 zijn.

 

Vraag & antwoord