MENU

Vernieuwde locatie BKO in gebruik genomen

Op 1 juli werd de vernieuwde locatie in het gemeentepark in gebruik genomen.  

Lees hier de volledige speech van schepen Lieve De Block.

Na een advies van Kind & Gezin werd het duidelijk dat onze locatie te klein was voor de dagelijkse opvang van meer dan 50 kinderen. Het consultatiebureau van Kind & Gezin, dat hier jarenlang gehuisvest was, verhuisde naar de Antwerpsesteenweg. De gemeente investeerde voor deze renovatie 100.000 euro. En of het resultaat er mag wezen! Kosten noch moeite werden gespaard. En in een kleine drie maanden werd dit gebouw omgetoverd tot een pareltje.

Uiteraard moeten hier tal van mensen worden vernoemd die mee hun schouders plaatsten onder deze realisatie. 

In de eerste plaats mijn collega”s van het schepencollege.  Zonder hun steun zouden we hier nu niet staan.  In het bijzonder schepen  Frederic van Haaren die er jammer genoeg vandaag niet kon bij zijn.  

Frederic, toch van harte dank voor je opvolging, je goede raad en je steun. Ook in tal van andere dossiers voor de BKO, want dit is niet ons eerste staaltje van renovatiekunst. Het mag duidelijk zijn dat de buitenschoolse kinderopvang voor het bestuur een absolute prioriteit is!

Marc Leys, onze patrimoniumbeheerder heeft, samen met Frederic, reeds een aantal werven voor onze dienst opgevolgd. Eerst het wachtlokaal, dan de volledige renovatie van de oude bibliotheek in Putte (die trouwens nog steeds aan de gang is) en nu ook het gezondheidscentrum. 

Bloed, zweet en tranen, van velen. Onze mannen van de technische dienst, en ik moet oppassen of ik zou een aantal mensen vergeten: Bart, Dirk, Patrick, Peter, Rudy, Sven, Tom, Vadim, Victor.

Dank voor al jullie inspanningen, ook om alles op tijd klaar te krijgen. Nooit een snauw, altijd bereid om te helpen, echt châpeau!!! 

Onze mannen van de groendienst, Jan, Hein en Pascal, die op het allerlaatste moment nog met man en macht een boom in de tuin snoeiden, dit om de veiligheid van onze kinderen te garanderen.

Dank ook aan de firma Verlinden, die onze tuin een ander kleedje gaf.  Nu kunnen onze kinderen onbezorgd met hun fietsjes rondfietsen op de nieuwe verharding en kunnen we veilig met de allerkleinsten naar buiten.

Ook dank aan de architecten die met hun ontwerp volledig voldeden aan de wensen van onze begeleiders.  Ook hartelijk dank aan de aannemer en onderaannemers voor de goede opvolging van deze werf.

En ja, ik blijf mensen bedanken.       

Kaat, dank je voor je inspanningen in dit dossier.  Soms tussen de bedrijven door, maar je ziet, alles komt goed!

Last but not least, onze begeleiders: Katty, Kristel, Stefanie en Annelies…  Jullie inzet voor de werking, met hart en ziel, in goede en slechte dagen…  Niet veel mensen zouden jullie het nadoen! Alles verhuizen, de opvang tijdelijk in de school zelf doen, alles terugbrengen… en dit altijd met ontzettend veel enthousiasme, een lach, doorzettingsvermogen… Geen moeite was jullie teveel, dat heb ik deze week zelf kunnen ervaren. Alles terug proper en netjes op zijn plaats.     

Ik ben ervan overtuigd dat al onze kinderen zich hier als een vis in het water zullen voelen. Of moet ik zeggen als een eekhoorntje in het park.