MENU

Meer veiligheid voor de zwakke weggebruiker

Recent werden de werken in de Sevenhanslei afgerond.  Het voetpad evenals het vroeger ingeschilderde fietspad werd aan beide kanten heraangelegd. 

In juni startten ook de werken in de Engelselei.  De schoolomgeving wordt veiliger gemaakt en de rijbaan en voetpaden worden heraangelegd.  Ook een onderdeel van de ‘fiets-o-strade’ in de Georges Spelierlaan wordt vanaf 1 augustus aangepakt.

Vooruitdenken is de boodschap. Zo worden in 2012 het voet- en fietspad in de Biartlei onder handen genomen en staat de verlenging van het fietspad in de Oude Galgenstraat tot voorbij de twee gevaarlijke bochten op het programma.

Met de snelheidsgerelateerde verkeerslichten aan de  Hoogboomsteenweg, het omkeren van de enkelrichting van de Bosdreef, dit in combinatie met het plaatsen van de verkeerslichten op het kruispunt van de Hoogboomsteenweg, zal ook in Hoogboom de zwakke weggebruiker meer bescherming genieten.

De “smiley’s”, die u in bepaalde zones tegenkomt, maken de autobestuurder erop attent dat er voor die zone een maximumsnelheid geldt. Ervaring leert ons dat dit verkeersremmend werkt, een lach is bij gevolg “snel” verdiend!