MENU

Infrastructuurwerken 2011 – Archeologisch traject

 

Recent ratificeerde de Vlaamse overheid het Verdrag van Malta. In afwachting van een globaal kader via het nieuwe decreet onroerend erfgoed vindt Dirk Van Mechelen het essentieel dat de Vlaamse overheid zelf een voorbeeldfunctie opneemt. Het gaat immers niet op het zgn. veroorzakersprincipe uit Malta strikt te interpreteren om dan voor de eigen realisaties de teugels te vieren.

Vlaams minister Geert Bourgeois stelt gerust en beweert dat iedereen overtuigd is van het belang van een volledig archeologisch traject. Nu zijn collega’s nog overtuigen want volgens de minister is er in 2011 geen enkel infrastructuurwerk waarvoor planmatig of budgettair middelen zijn vrijgemaakt voor het archeologisch traject. Theorie en praktijk liggen hier dus wel erg ver uit elkaar, ook al bezorgde Vlaams minister van openbare werken Hilde Crevits een overzicht van de werven waar binnen de uitvoeringsplanning geld en ruimte is voorzien voor archeologisch onderzoek.

 

Vraag & antwoord