MENU

Dirk en Brussel

Dirk en Brussel

Na 10 jaar ministerschap is Dirk terug in het Vlaams Parlement als volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter. Degelijke dossierkennis is de leidraad van zijn parlementair werk. Opbouwend als het kan, kritisch als het moet, mengt hij zich in discussies rond financiën en begroting, media, economie, ruimtelijke ordening, erfgoed, mobiliteit, openbare werken,…
Dirk is geen tafelspringer, dat is hij nooit geweest en zal hij nooit worden. Wel probeert hij op een no nonsense manier zoveel mogelijk te betekenen voor zijn gemeente, zijn regio, zijn Antwerpen.

Op deze pagina’s kan u het parlementair werk van Dirk volgen. Zijn tussenkomsten in de plenaire vergadering, de vragen om uitleg in de commissie, de schriftelijke vragen over concrete dossiers,…
Geen vragen om vragen te stellen om de aantallen zomaar op te voeren. Maar vragen die er echt toe doen en het verschil kunnen maken. Omdat ze de vinger op de wonde leggen of een probleem onder de aandacht brengen, maar ook omdat ze concrete oplossingen aanreiken voor de gestelde uitdagingen. Daarom ook dat de meerderheid niet anders kon dan een aantal van de voorstellen van Dirk Van Mechelen ook daadwerkelijk te aanvaarden.
Tenslotte vindt u op deze pagina ook een aantal teksten waarin Dirk zijn visie geeft over een actueel probleem. Het merendeel van deze teksten verscheen eerder op de opiniepagina’s van enkele kranten.

Vlaamse regering hakt opnieuw geen knopen door in begrotingscontrole

Eind 2011 zal de haan kraaien ( De Tijd 26 mei 2010 door Bart Haeck )