MENU

‘Niet in regering zonder versterking van jobkorting’

Dirk maakte een erg strijdlustige en zelfzekere indruk tijdens het grote slotdebat op de VRT. De liberale kopman voor de Vlaamse verkiezingen maakte heel duidelijk met welke visie hij en zijn partij Open Vld komende zondag naar de kiezer trekken.

Tijd om keuzes te maken

“Het komt er nu op aan om keuzes te maken, om leiderschap te tonen en onze verantwoordelijkheid te nemen. We moeten de begroting structureel in evenwicht houden en Vlaanderen op een dynamische manier door de financiële crisis loodsen. Ik stap niet in een regering waarin de jobkorting niet substantieel versterkt wordt”, benadrukte Dirk tijdens het ultieme debat met Kris Peeters.

Naar een slankere Vlaamse overheid

Dirk pleitte verder onomwonden voor een efficiënte Vlaamse overheid. Van de 5.000 ambtenaren die de komende jaren op pensioen gaan, wil hij maar de helft vervangen. “Bent u hiertoe ook bereid?”, vroeg Dirk zijn tegenstrever op de man af.

  • (Her)bekijk hieronder het boeiende debat met Kris Peeters!

groot-debat