MENU

Hoe lang moet de Lange Wapper nog in de file staan?

U heeft ‘m misschien ook al opgemerkt: de voorbije dagen rijdt er (wanneer het verkeer het toelaat, tenminste) een wagentje op de Antwerpse wegen met een boodschap van Dirk die elke moegetergde bestuurder maar al te goed begrijpt: “Hoe lang moet de Lange Wapper nog in de file staan?”

lange-wapper-in-fileAls het van Dirk afhangt niet lang meer, want de verkeersproblemen in en rond Antwerpen leggen vandaag een zware hypotheek op de economie, de leefbaarheid en de levenskwaliteit in de regio. Na meer dan tien jaar studiewerk, is het voor Dirk heel duidelijk: het Oosterweeltracé met de sierlijke Lange Wapper – al zou Rubensbrug nog beter klinken – is het enige haalbare alternatief. De uitvoering ervan vertegenwoordigt een impuls van 3,5 miljard euro, inclusief duizenden nieuwe arbeidsplaatsen.

Vlaanderen gaat gebukt onder een financiële crisis. Wie nu nog twijfelt, hypothekeert niet enkel de toekomst van Antwerpen, maar ook die van de Vlaamse economie“, vindt Dirk.