MENU

Dirk pleit voor dubbele jobkorting

Als het van Dirk en zijn partij Open Vld afhangt, komt er volgend jaar een dubbele jobkorting voor alle werkende mensen in Vlaanderen. Dat herhaalde Dirk tijdens het eerste grote verkiezingsdebat op de VRT.

Werken loont

“Wij kiezen voor een weg uit de crisis. Wij kiezen voor 150.000 nieuwe jobs, voor het behoud of de verdubbeling van de jobkorting. Wij zorgen ervoor dat werken opnieuw loont”, zegt Dirk. Dat de jobkorting een welgekomen bonus is voor vele gezinnen, konden ze in februari zelf ervaren. Toen kreeg een Vlaams gezin met tweeverdieners een fikse koopkrachtinjectie van liefst 500 tot 600 euro.
congres
Liberale kopman

Zondagmorgen werd het voorstel voor een dubbele jobkorting al gelanceerd op het programmacongres van Open Vld in Antwerpen. Dirk, congresvoorzitter en de liberale kopman voor de komende Vlaamse verkiezingen, kreeg tot twee keer toe een staande ovatie voor zijn vastberaden werk van de afgelopen tien jaar.

Briek Schotte

Dirk kreeg ook een open doekje van voormalig premier Verhofstadt. “Als het hard regent, als de kasseien scheef staan, als de modder opspat en de wind op kop waait, heb je geen steracteur nodig, maar een flandrien, een Briek Schotte. Vlaanderen heeft in deze tijden één man nodig: Dirk Van Mechelen.”

  • Herbekijk hieronder het debat tussen Dirk en zijn Vlaamse collega’s Kris Peeters en Frank Vandenbroucke.

verkiezingen-09

Tags: , , , ,