MENU

‘Het moet nu vooral over inhoud gaan’

Als zijn partij na 7 juni zou gevraagd worden om de volgende Vlaamse regering te gaan leiden, dan is Dirk beschikbaar voor de post van minister-president. Dat zegt Dirk in het duidingsprogramma De Keien van de Wetstraat.

“Maar het moet vooral over inhoud gaan, en over keuzes maken”, onderstreept Dirk, die trots is op het goed bestuur van de afgelopen tien jaar, en het programma waarmee Open Vld naar de kiezer trekt.

Zuurstof voor de bedrijven

In De Keien van de Wetstraat waarschuwt Dirk ook voor een tekort op de Vlaamse begroting voor dit jaar. “In 2009 zullen we er alles aan doen om dat tekort binnen de perken te houden, maar ik denk dat we snel naar de begroting van 2010 het pad moeten uitstippelen, dat de Vlaamse financiën terug kerngezond maakt. We mogen evenwel niet besparen op investeringen, en we moeten onze bedrijven volop zuurstof geven.”

  • (Her)bekijk hieronder het volledige, bij wijlen toch wel assertieve gesprek met Kathleen Cools en Ivan De Vadder.

keien-van-de-wetstraat