MENU

Weekblad Trends geeft Dirk uitstekend rapport

Het weekblad Trends pakt deze week uit met het Rapport van de Vlaamse regering. Met een beoordeling van vier sterren krijgt Dirk, net als collega Frank Vandenbroucke, de hoogste score voor zijn werk van de afgelopen vijf jaar. “Dirk Van Mechelen staat voor degelijkheid”, bloklettert Trends. Het tijdschrift vindt dat Dirk een mooi palmares kan voorleggen. “Dankzij zijn begrotingsbeleid is Vlaanderen zo goed als schuldenvrij.”

KBC pluim op de hoed

“De Vlaamse regering had de aflopende regeerperiode veel geld en heeft er niet slecht mee geboerd”, zo luidt de algemene tendens in Trends. Meteen een verwijzing naar het orthodoxe begrotingswerk van Dirk.
trends-cover
“Ook fiscaal boekte Van Mechelen successen met de verlaging van de registratie- en schenkingsrechten, maatregelen die per saldo zelfs meer geld in het laatje brachten. Dan is er ook de jobkorting, en de redding van het Vlaamse kroonjuweel KBC mag de liberaal ook als pluim op de hoed steken.”

Een echte flandrien

De Trends-redactie meent dat Vlaanderen evenwel kon profiteren van een gunstige conjunctuur. “De rugwind van de voorbije jaren is plots in het nadeel van de begroting gaan blazen. Van Mechelen zal nog een termijn nodig hebben om te bewijzen dat hij een echte flandrien is.”

Ook Dirks liberale collega’s in de Vlaamse regering, Marino Keulen en Patricia Ceysens, krijgen erg goede punten. “Het blauwe beleid van de afgelopen jaren wordt duidelijk naar waarde geschat. Ik durf te zeggen dat er de voorbije jaren goed werk is geleverd. Dat wij onze ideeën met resultaat in de praktijk hebben omgezet. Samen met mijn collega-Open Vld ministers en parlementsleden uit onze fractie hebben we het verschil gemaakt”, zegt Dirk.

  • Klik hier door naar de website van Trends voor het uitgebreide eindrapport van de Vlaamse regering.

Tags: , , ,