MENU

Ook randgemeenten betrekken bij referendum

Als er in het najaar een volksraadpleging komt over de Oosterweelverbinding, dan moeten ook de inwoners van de Antwerpse randgemeenten, en zelfs heel de regio, mee hun zeg kunnen doen, vindt Dirk.

Mobiliteit belangt iederéén aan

“De mobiliteitsproblemen rond Antwerpen, de belangrijkste economische stad van Vlaanderen, belangen iederéén aan. Dagelijks maken duizenden bestuurders uit het noorden van de provincie, uit de Kempen, uit het Waasland en zelfs van ver daarbuiten, gebruik van de Antwerpse ring en de grote invalswegen van en naar de stad.”

Niet meer dan logisch

“Ook andere grote projecten, zoals de geplande tramlijnen naar Boechout en Ekeren, zijn onlosmakelijk verbonden met de beslissing. Het is niet meer dan logisch dat al deze mensen mee betrokken worden bij een mogelijk referendum.”

Van Kopenhagen naar Lissabon

“De huidige files op de ring zijn niet louter een Antwerps probleem. We willen een vlotte verbinding realiseren van Hasselt naar Gent, en van Kopenhagen naar Lissabon”, beklemtoont Dirk.

Tags: , , ,