MENU

‘Nu voortmaken en de Oosterweel realiseren’

Het onderzoeksbureau ARUP UK–SUM stelde vanmorgen de resultaten van het onafhankelijk onderzoek naar de Oosterweelverbinding voor aan de begeleidingsgroep en de Vlaamse Regering. Uit de studie blijkt dat de tunnel-brug constructie de beste oplossing is op zowel het vlak van mobiliteit, milieu als verkeersveiligheid. Voor Dirk is de discussie over het Oosterweel-tracé nu beslecht. “We moeten nu voortmaken en de Oosterweel realiseren.”
oosterweel3
In het belang van iedereen

“Van de drie onderzochte alternatieven heeft de brug-tunnel variant duidelijk meer voordelen dan de andere varianten. Wat mij betreft is de discussie over het tracé daarmee definitief beslecht”, benadrukt Dirk. “Nu moeten we handelen in het belang van iedereen. Elk jaar zijn er meer dan 500 ongevallen op de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel. De dagelijkse files kosten de economie jaarlijks 75 miljoen euro.”

Hogere veiligheid, grotere leefbaarheid

“Dankzij de Oosterweelverbinding zullen tienduizenden vrachtwagens per dag, waarvan een groot deel uit het buitenland, niet meer door de Kennedytunnel gaan. Hierdoor dragen ze bij aan een hogere veiligheid en een grotere leefbaarheid van de stad en haar onmiddellijke woonomgevingen. Vrachtwagens horen omwille van de veiligheid gewoon niet thuis in de Kennedytunnel. Het bannen van de vrachtwagens is steeds één van de basisopties geweest in het Masterplan”. Daarenboven is het voor minister Van Mechelen geen optie om aan de Kennedytunnel tol te heffen op personenwagens.

oosterweel110.000 nieuwe arbeidsplaatsen

“Wie nu nog twijfelt hypothekeert niet enkel de toekomst van Antwerpen maar ook die van de Vlaamse economie. De uitvoering van het Masterplan vertegenwoordigt ook een enorme impuls voor onze economie. In totaliteit spreken we over een totale investering van 3,5 miljard euro die in de huidige economische crisis op een gepast moment komt. Volgens specialisten zouden er alleen al met de bouw van de Oosterweelverbinding tot 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd worden.”

Eind 2014 in gebruik

“Genoeg getalmd, nu de derde opinie bekend is moeten we definitief knopen doorhakken en de Oosterweel realiseren! Het huiswerk is gemaakt, de kostprijs is door de aannemersgroep vastgeklikt. De procedure voor de bouwaanvraag mag opgestart worden, dan kunnen we volgend jaar beginnen bouwen om eind 2014 de Oosterweel in gebruik te nemen”, besluit minister Van Mechelen.

oosterweel2

Uitvoering integrale Masterplan

Al 10 jaar ijvert minister Van Mechelen consequent voor de uitvoering van het integrale Masterplan, met inbegrip van de Oosterweelverbinding die de voornaamste inkomstenbron zal zijn en zal blijven. Daarom waakte hij al die tijd niet alleen over de stevige ruimtelijke onderbouw, maar ook over de financiering.

Tags: , , , , , ,