MENU

Eerste Vlaamse staatsbons een succes

Voor het eerst heeft de Vlaamse overheid staatsbons uitgegeven. Afgelopen maandag haalde ze ruim drie miljard euro op bij institutionele beleggers. Het geld dient om de beloofde kapitaalversterking van KBC te financieren.

Vol orderboek

“De operatie is een groot succes. In een mum van tijd liep het orderboek meer dan vol. Enkele uren na de opstart waren al voor ruim 3 miljard euro aan orders binnengelopen”, verklaarde Dirk vandaag in de commissie Algemeen Beleid van het Vlaams parlement.

Niet voor het grote publiek

Voor alle duidelijkheid: de Vlaamse staatsbons zijn niet gericht op het grote publiek, maar op institutionele beleggers zoals banken, instellingen, bedrijven of fondsen. Ongeveer 65 procent van de beleggers die intekenden, komt uit België.

Tags: , , ,