MENU

Stadion in Loppem is veruit beste optie

Als er de voorbije maanden één politicus geweest is die openlijk en herhaaldelijk heeft aangedrongen op een snelle beslissing in het Brugse stadiondossier, dan was het wel Dirk Van Mechelen.

“Als het van mij afhangt, staat de keuze vast: vanuit ruimtelijk oogpunt is een nieuw stadion in Loppem veruit de beste optie”, zegt Dirk, die zich stoort aan het oeverloze gebakkelei en de vele vertragingsmanoeuvres.

“Er duiken overal nieuwe pistes op. Lokale besturen wijzigen voortdurend hun standpunt. Burgemeester Moennaert van Brugge op kop. Tot verrassing en ergernis van zijn eigen meerderheid.”

Genoeg getalmd

Dirk heeft intussen zijn diensten de opdracht gegeven een plenaire vergadering over de afbakening van het regionaalstedelijk gebied Brugge, en dus ook over het stadiondossier, voor te bereiden. Daar kunnen alle Vlaamse diensten hun laatste bedenkingen formuleren, waarna de regering eindelijk de knoop kan doorhakken.

“Er is nu al lang genoeg getalmd. De negentig minuten zijn stilaan voorbij. We zitten eigenlijk al volop in de blessuretijd. Het is hoogtijd om samen het beslissende en winnende doelpunt te maken, en door te stoten naar de volgende ronde.”

Tags: , ,