MENU

Dirk vecht voor Opel Antwerpen

Dirk wil tot het uiterste gaan om de Opelfabriek in Antwerpen open te houden. “We mogen nu geen krimp geven. We moeten durven vechten. Ik weiger elk ander scenario. We praten hier niet alleen over 2.400 rechtstreekse jobs, maar ook over meer dan 10.000 onrechtstreekse banen. Een fabriek die toegaat, gaat niet meer open.”

“De Vlaamse regering is sinds december heel intensief bezig met contacten met GM en Opel in de VS en Duitsland. Ik ga de komende dagen alle politici en andere krachten mee aansporen om Opel maximale kansen te geven. Door het waarborgen van kredietlijnen, heeft de Vlaamse regering een belangrijk signaal gegeven.”

Performante fabriek met unieke logistieke ligging

Dirk bijt zich vanuit de Vlaamse regering al jarenlang vast in het dossier van Opel Belgium. “In het verleden hebben we voortdurend in de vestiging geïnvesteerd. Vandaag is een arbeider in Opel Antwerpen goedkoper én productiever dan zijn Duitse collega. Dat kunnen we zwart op wit bewijzen. Dit danken we mee aan de lastenverlagingen voor ploegen- en nachtarbeid die we nog samen met Guy Verhofstadt hebben uitgewerkt.”

“Opel Antwerpen is een erg performante fabriek, met een unieke logistieke ligging. Iedereen beseft dat GM een grote herstructurering moet doorvoeren. Maar dat doe je rationeel niet door je beste fabrieken, zoals in Antwerpen, te sluiten. Ik ga me dubbel plooien om dit trachten te voorkomen.”

Tags: , , , ,