MENU

Geen bedrijfsbelasting op machines in 2009

De bedrijven moeten de provincies en gemeenten dit jaar géén bedrijfsbelasting betalen op hun machines, of ze mogen ze uitstellen tot eind 2009. Met deze beslissing wil Dirk, samen met zijn Vlaamse Open Vld-minister Patricia Ceysens, de bedrijven meer zuurstof geven. “We doen wat we kunnen. Voor een groot bedrijf als Opel gaat het toch direct om 500.000 euro.”

De provinciale belasting (40 miljoen euro) wordt eenmalig kwijtgescholden. De provincies krijgen het geld van minister Ceysens, die nog ruimte heeft in haar eigen begroting. De gemeentelijke belasting (190 miljoen euro) moet normaal in juni betaald worden, maar dat wordt uitgesteld tot december. De Vlaamse regering zal het geld lenen en voorschieten aan de gemeenten. Ze neemt de rente op die som, circa 5 miljoen, op haar begroting.

Tags: , , , ,