MENU

Tot 600 euro belastingvermindering voor gezin met tweeverdieners

Vlaams viceminister-president Dirk Van Mechelen maakt binnen de Vlaamse begroting 2009 ruimte vrij voor het verhogen van de koopkracht én tal van maatregelen die het evenwicht tussen werken en het gezinsleven versterken. Met de jobkorting die in februari in één keer wordt uitbetaald, krijgt een Vlaams gezin met tweeverdieners een fikse koopkrachtinjectie van liefst 500 tot 600 euro.

“Daarnaast pompen we nog eens ruim 50 miljoen euro in het betaalbaar maken van kinderopvang én bijkomende plaatsen ”, weet minister Van Mechelen.

De liberale viceminister-president is bijzonder tevreden dat hij in het kader van de begrotingsbesprekingen tal van maatregelen kon inschrijven die enerzijds de koopkracht van de werkende Vlamingen een sterke impuls geven. Anderzijds laten ze toe dat het harde werk vlotter kan worden gecombineerd met het gezinsleven.

‘Veertiende maand’ in februari 2009

Blikvanger in de begroting is uiteraard de verhoging van de jobkorting. Die zou vanaf 2009 oorspronkelijk 200 euro voor alle werkende Vlamingen bedragen.

“We trekken die nu op tot 250 euro voor alle werkende Vlamingen en zelfs tot 300 euro voor de één miljoen Vlamingen met een laag tot gemiddeld loon. Een gezin waar beide ouders werken, krijgt dus maar liefst 500 tot 600 euro extra. Dat is bijna een veertiende maand. Werken loont opnieuw”, stelt Dirk Van Mechelen.

Binnen de Vlaamse regering werd afgesproken dat de jobkorting integraal wordt uitgekeerd op het loon van februari 2009. “Omdat in die periode de Vlaamse gezinnen heel wat facturen binnenkrijgen. Waaronder de energierekening van de voorbije winter. Een extra geldinjectie van 600 euro is op zo’n moment zeer zeker welkom.”

Tags: , , , ,